Minecraft Ejderhaya Gitmek (Uzunve Kısa Anlatım)

Etiketler :
Minecraft oyununu bitirmek istiyorsanız anlattığım yol ile bitirebilirsiniz. Ama önce çoğu oyunda olduğu gibi bir bossu(patron) yok etmeniz gerekiyor. Minecraft'ta ise bu bir ejderha, Ender Ejderhası. Bu ejderhaya "End Portal" denilen bir yerden ulaşabiliriz. Buraya ulaşmak için 2 yol kullanabilirsiniz. Birincisi yaratıcı modda kendiniz portal oluşturursunuz, ikincisi ise ender gözü ile haritada hali hazırda bulunan portalla ulaşırsınız. Sizlere öncelikle yaratıcı mod ile hazırlamayı anlatacağım.

Yaratıcı Modda Portal Oluşturma

Minecraft Ejderha'ya Gitme[Uzun ve Kısa Yol]
  • Portal oluşturmak için yaratıcı moddda bir dünya oluşturun.
  • Envanterda Dekorasyon bölümünde bulunan Son Portal Çerçevesi(End Portal)"Son Portal Çerçevesi(End Portal)" alın.
  • Aşağıdaki resimdeki gibi dizin.
    Minecraft Ejderha'ya Gitme[Uzun ve Kısa Yol]

  • Daha sonra her dizdiğiniz "Son Portal Çerçevesi"ninin üzerine Ender Gözü(Eye Of Ender)"Ender Gözü(Eye Of Ender)" koyun. Aşağıdaki şekli alacaktır.
    Minecraft Ejderha'ya Gitme[Uzun ve Kısa Yol]
  • Hazırladığınız portalın ortasındaki kaynar gibi duran siyah yere girin. "Arazi indiriliyor" dedikten sonra "The End(Son)"de olacaksınız.
  • Burası Ender dünyası. Her tarafta Ender ve dev gibi Ender Ejderhası var.
  • Sıra ejderhayı kesmekte. Size tavsiyem ejderha gezerken yay ile vurmanız. Size yaklaştığında ise elmas kılıç ile saldırmanız. Böylelikle çok daha hızlı kesebilirsiniz. Kestikten sonra her tarafı ışık kaplayacak ve ejderhadan tam 12.000 Exp düşecektir.
  • Ejderha ölünce aşağıya "The End Portal(Portaldan Çıkış)" gelecektir. Bunun içine girin. Ekrana oyunu bitirdiğinize dahil bir çok İngilizce yazı gelecektir. ESC'ye basıp eski dünyanıza dönebilirsiniz.

Hali Hazırda Bulunan Portala Gitme

Minecraft'ta haritaların %99'unda bu portal bulunmaktadır. Bu yöntem uzun olduğu için yüzeysel anlatacağım. Öncelikle Ender Gözü alıp 8-10 tane atın. Hepsi yukarı çıkacaktır. Bu Ender gözlerinin olduğu yere gidip tekrar atın. Yani kısacası takip edin. Belli bir noktaya geldiğinizde gözler hiç yukarı çıkmadan direk aşağıya inecektir. Aşağıya düşen gözleri yine takip edin ve düştüğü bloğu bulun. Bu bloktan aşağıya doğru kazabildiğiniz kadar kazın. Karşınıza portal yeri çıkacak :)

0 yorum: